Friday, April 24, 2020

Obeležavanje Dana planete Zemlje 2020. u Župi



       Dan planete Zemlje obeležava se 22. aprila, u preko 190 zemalja sveta, svake godine sa fokusom na određeni problem, ali uvek sa jednim ciljem: kako možemo da smanjimo čovekov štetni uticaj na životnu sredinu. Ovogodišnja tema jesu klimatske promene i akcije koje bi trebalo da se sprovedu kako bi one što manje uticale na životnu sredinu i živi svet u njoj.
        Kako su, zbog trenutne situacije, planovi za organizovanje zajedničke priredbe svih Eko škola iz našeg grada, morali da se promene, dogovorili smo se da organizujemo zajedničku virtuelnu izložbu dečjih radova. Naravno, u organizaciji i realizaciji, pored dece, uzeli su učešće i roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici i profesori...


        Tako su, ove godine, deca Župe, počevši od onih najmlađih, koji pohađaju vrtić, pa do najsatrijih - srednjoškolaca, zajednički  obeležili Dan planete Zemlje, virtuelnom izložbom svojih likovnih radova i fotografija.
    Pored brojnih poruka koje su priložili uz svoje radove, sa ove izložbe poslata je i zajednička poruka:
    Neka Dan planete Zemlje postane deo svakodnevnog života svih nas. Hajde da zajednički doprinesemo zdravoj životnoj sredini i očuvanju naše planete ! 

Izložbu možete pogledati ovde: Deca Župe zajedno za našu planetu

No comments:

Post a Comment

Biti dobar roditelj u digitalnom svetu