Friday, March 15, 2019

PREDŠKOLSKOJ USTANOVI „NAŠA RADOST“ dodeljena oznaka ETWINNING PREDŠKOLSKA USTANOVA

PREDŠKOLSKOJ USTANOVI „NAŠA RADOST“ dodeljena oznaka ETWINNING PREDŠKOLSKA USTANOVA



          Naša predškolska ustanova već četiri godine sarađuje sa školama i predškolskim ustanovama iz cele naše zemlje i Evrope, zahvaljujući tome što je uključena u najveću onlajn zajednicu obrazovnih ustanova – Etwinnig. 
      Ovaj internet portal  podržava saradnju i zajedničke projekte zaposlenih u obrazovanju koji koriste nove tehnologije u svom radu. Cilj povezivanja na eTwinning-u je zajedničko kreiranje i realizacija projekata, razmena ideja i primera  dobre prakse, povezivanje  dece sa vršnjacima širom Evrope, samim tim i obogaćivanje  vaspitno-obrazovnog procesa. Osim što promoviše saradnju obrazovnih ustanova kroz upotrebu novih tehnologija , eTwinning pruža i pomoć, podršku i gotove alate, mogućnost uključivanja u razne tematske grupe i forume, prilike da se obukama preko interneta i vebinarima razvijaju i nastavničke i dečje digitalne veštine. O ovom portalu više možete saznati ovde.
        Nakon više uspešnih projekata, od kojih su neki nagrađivani oznakama kvaliteta na nacionalnom i evropskom nivou, predškolska ustanova Naša radost dobila je i priznanja eTwinning oznaka za škole/predškolske ustanove  koje dodeljuje portal eTwinnig. Obrazovne ustanove kojima je dodeljena ova Oznaka su na evropskom nivou prepoznate kao predvodnici u oblastima primene digitalne prakse u vaspitno obrazovnom procesu, prakse bezbednosti na internetu, inovativnih i kreativnih pedagoških pristupa kao i podsticanju kontinuiranog profesionalnog usavršavanja zaposlenih. Ove godine, ovu oznaku je dobilo ukupno 1004 obrazovnih ustanova iz cele Evrope. Ponosni smo što je i naša predškolska ustanova među njima.





No comments:

Post a Comment

Biti dobar roditelj u digitalnom svetu